Poveste cu un nas

Notă: Povestea și desenul de față le datorez caramicii care, la postul anterior, m-a întrebat de ce norișorul meu nu are nas și căreia îi mulțumesc, desigur, că mi-a dat ocazia să spun și altor curioși cam cum stă treaba… 😀

Poveste cu nas

Norișorul meu, de bună seamă, are și el un nas și chiar unul mare. Are, însă, și o poveste cu totul specială…

Într-o zi de toamnă, s-a trezit Norișorul, că pe vîrful nasului i-a poposit… un Fluturaș. “Am văzut și am încercat să mă odihnesc pînă acum pe atîtea năsucuri mici! Dar nu mi-a fost odihna bună. Aveam cît de curînd să-mi dau seama că, pe cît de mici, pe atît de în vînt erau. Altele, cîrne și haioase în aparență, erau murdărice, altele tremurau mereu nevoase din nări și, încă, unele, pe cît de mici și de delicate păreau, pe atît de iscoditoare și răutăcioase se dovedeau a fi. Nu mai spun de nasurile care nu puteau decît să adulmece suspicioase și fandosite că nu-i în lumea asta toată aromă potrivită lor!“, a spus Fluturașul. “Ce fericit, însă, trebuie să fii tu, cu nasul tău mare! E ghiduș și vesel nasul tău, mustăcește atît de copilăros, i se citește bucuria cînd inspiră parfumul naturii și ce loc minunat pentru odihna unui fluture! Este, categoric, cel mai sincer, mai ospitalier și mai frumos nas pe care-am poposit pînă acum!”, a mai spus Fluturașul și a început să se bînțuie fericit în jurul pînă acum atît de detestatului năsuc al Norișorului.

nornas1

Norișorul s-a emoționat atît de tare de toate povestea asta încît a rămas, pe veci, prieten cu Fluturașul. Iar acesta, din anotimp în anotimp, îl ia ba la joacă, ba pentru odihnă. Iarna asta i-a luat nasul în căsuța lui, îl ține bine ascuns între aripi, să-i fie cald, să nu înghețe…

4 thoughts on “Poveste cu un nas”

  1. Apropo de nasuri 😀

    Despre ce mai creşte prin suflete
    Sufletul meu are nasul mare, se vede cîteodată în oglinda din hol, mai ales cînd în mine e iarnă. Cînd mă aplec să mă încalţ, îi iese vîrful puţin, parcă alunecă de sub mînecă. Uneori, mi se pare că e un copil care vrea să se dea pe gheaţă, aşa încîntat pare să iasă afară, înfrigurat şi roşu. Sufletul tău are cotul stîng ascuţit, se simte uneori, cînd ţi se cere mai mult decît eşti dispus să dai. Tresare speriat, lovind (de frică) pe oricine se nimereşte în jur.
    La început, cînd mîinile ni se uneau fără să ne cunoaştem, nasul prea mare al sufletului meu te împingea cîteodată, respingîndu-te, cotul stîng prea ascuţit al sufletului tău mă înţepa deseori, alungîndu-mă. Cu timpul, nasul s-a mai rotunjit, cotul s-a mai tocit, iar sufletele noastre s-au cuminţit. Si uite-aşa am trăit fericiţi pînă la adînci bătrîneţi 🙂

  2. si ultimul nas :))

    Criză financiară
    Ia vezi, că ai început să-ţi iei nasul la purtare, îi spusese mama într-o zi, iar Măriuca îşi pipăise nasul atent, verificînd dacă e totul cum trebuie să fie. Nopţi la rînd se trezise apoi speriată, să-şi pipăie nasul. După un timp, uitase. Viaţa îşi reluase cursul normal, iar ea dormea liniştită.
    Mulţi ani după, uitîndu-se într-o zi în oglindă, i se păruse că i-a crescut puţin nasul. Nu se impacientase, convinsă că e o iluzie. In plus, cu criza financiară, avea multe pe cap, nu-şi permitea să piardă timpul analizîndu-se. Peste cîteva zile, într-un moment de respiro la bursă, un coleg îi atrăsese atenţia: Ce e cu tine, ţi-a crescut cumva nasul?
    In scurt timp, nasul îi devenise atît de mare încît nu se mai putea susţine singur. Il legase cu o sfoară de vîrf, trăgîndu-l înapoi şi înfăşurîndu-l în jurul capului, într-un fel de coc. Doctorii nu putuseră pune nici un diagnostic, dar îi recomandaseră în cor o operaţie estetică. Se dusese la cel mai cunoscut specialist, care îi modelase un năsuc superb, mai frumos chiar ca celălalt. Degeaba, după un timp începuse şi el să crească.
    Week-end plăcut, îi urase într-o zi de vineri un coleg. Iti baţi joc de mine?, răspunsese Măriuca şi plecase acasă, hotărîtă să rezolve odată criza asta financiară, care îi afectase aşa de tare nasul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *