Extemporal… cu semne de carte, premierea!

În urmă cu cîteva zile, cu mîinile în detergentul de vase, cu vasele sub apa fierbinte – groaznică rutină! – cu muzica-mi obișnuită pe fundal, a răsărit din spume și grăsimi o întrebare: ”dacă poezia ar avea ochi, ce culoare ar avea aceștia?”. De bună seamă – mi-am răspuns – poezia lui Nichita are ochi de motan . Ochii poeziei lui Bacovia trebuie să fi fost ca un amurg de toamnă, violet, iar culoarea pieselor de șah posibil că o poartă versul lui Sorescu…

Bine, bine, mi-am continuat dialogul interior, dar știi doar că mai deunăzi ți-ai reamintit (mama ei de rochie verde, ba nu, albastră, ba nu verde, albastru clar, hai că e un bluemarin, să știi că-i turcoaz, parol e verde, ba nu, albastră! 😀 ) cît de diferiți în percepția lucrurilor, mai ales ale celor ”universal valabile”, ne dovedim a fi! 😀 . Ochii poeziei tale nu au întotdeauna aceeași culoare ca cea a ochilor poeziei lui sau a ei, e clar!

Așa am ajuns la ideea unui”extemporal”; împingîndu-mi curiozitatea de a vedea ce culori văd cei din jur, în poezie. În poezia lor, în poezia asta pe care o trăim zilnic și care iată, da, se poate ascunde cînd și unde nu te-aștepți, inclusiv în groaznica rutină – spuma de vase, apă caldă și grăsimi.

Iar cei din jur au răspuns. Le mulțumesc celor care au făcut-o, prin semne de carte, așa am gîndit extemporalul.
Un semn de carte pentru culoarea ”căprui pentru că se termină tot în A” pe care o poartă ochii poeziei lui Vlad N. (via Facebook), un semn de carte pentru ochii ”în mod normal albaștri sau verzi, dar uneori galbeni ca niște sori” ai poeziei Caramicii. Un semn de carte, pentru ochii ”cu o culoare de toamnă” ai poeziei Văcuței Verzi și un semn de carte pentru culoarea ochilor ”veseli și plini de viață” ai poeziei lui Bty. Un semn de carte, nu se putea altfel, pentru Kaysha a cărei poezie are ochii roz, a inocență și pasiune.

From Desenele mele

Mulțumesc celor care vor vrea, în continuare, să răspundă curiozității mele. Tot prin semne de carte, mulțumesc! 🙂

Nota: Vacuta Verde si Caramica sunt rugate, daca vor dori semnele asa cum sunt ele de fapt, sa-mi lase niste date de contact la adresa de email din pagina ”despre mine”. Ele vor ajunge, odata cu primirea adreselor, in cel mai scurt timp, prin posta, la destinatie! 😉 Vladut, Kaysha si Bty le vor primi personal, la prima întîlnire. 😀

9 thoughts on “Extemporal… cu semne de carte, premierea!”

  1. Raspund cu mare intarziere : pentru mine, culoarea ochilor poeziei este o nuanta de albastru mai inchis.
    Interesanta postarea; am sa-ti citesc blogul in continuare, vad ca nu-mi pierd timpul degeaba 🙂

  2. da’unu’rosu nu ai facut? pentru ” ‘ceva rosu”pe pereti “. mai arunc ochiu’pe blogul tau si cre’ca o sa fac ceva pana pe 30.03.201?

  3. Fetele, saptamana viitoare semnele de carte ajung la destinatie. Fiti pregatite! 🙂

    Paul, multumesc ca ai raspuns extemporalului. 😉

    Octav, unu rosu’ inca nu am facut, da’ o sa facem 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *