”Îndrăznesc să nasc așa cum vreau” și în Bacău

Zeci de mămici și viitoare mămici din Bacău au răspuns, joi, 4 septembrie 2014, invitației din partea echipei de la Centrul Părinţii Spun Prezent Bacău de a participa la vizionarea documentarului ”Îndrăznesc să nasc așa cum cum vreau”, acțiune urmată de o sesiune de dezbatere pe tema ”naștere naturală” vs. ”naștere prin cezariană”.

From De-ale jurnalistilor

”Îndrăznesc să nasc…” este un documentar realizat de Lion Mentor Association prin care se aduc în atenția publicului larg aspecte legate de nașterea în sistemul medical românesc, proceduri standard, emoții, experiențe trăite de mame în procesul nașterii în unele spitale din România.

Proiecția din Bacău a avut loc în cadrul campaniei naționale inițiate de Lion Mentor ”Îndrăznesc pentru copilul meu”, desfășurată prin caravanele ”Îndrăznesc să alăptez!” și ”Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!”, având ca scop informarea viitoarelor mămici în ceea ce privește nașterea naturală, cezariana, epiziotomia și alte proceduri.

La eveniment au luat parte actrița Aniela Petreanu, susținătoare vehementă a nașterii pe cale naturală la domiciliu, precum și Ștefana Bosoancă, educator perinatal/ consultant în alăptare/consultant în nutriția copilului, iar întreaga activitate a fost moderată de psiholog Celina Toni Ivan, reprezentanta Centrului Părinții Spun Prezent Bacău. Evenimentul s-a derulat în parteneriat cu Clubul Oblio Bacău, în calitate de gazdă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *