Situatia cazurilor de scarlatina in Bacau

Directia de Sanatate Publica Bacau a comunicat situatia cazurilor de scarlatina din Bacau. Potrivit informatiilor primite de la DSP, “in luna ianuarie 2015, la laboratorul de microbiologie din cadrul institutiei, s-au recoltat 315 exudate faringiene de la nivelul judetului Bacau, din care 34 au fost pozitive. (Ex.: Gradinita Luiza Calugara: 19 exudate recoltate -2 pozitive, Gradinita nr. 29 Bacau: 21 de exudate recoltate – 1 pozitiv, Gradinita nr. 12 Bacau: 38 de exudate recoltate – 10 pozitive”.

De asemenea, Inspectia Sanitara de Stat din cadrul DSP Bacau a suspendat activitatea Gradinitei nr. 12 din municipiul Bacau pentru masuri de igienizare si dezinfectie iar contactii vor fi urmariti pe o perioada de 60 de zile, a comunicat conducerea institutiei.

Pentru evitarea neplacerilor, DSP Bacau recomanda parintilor ca in situatia in care apar simptome ca febra, eruptie cutanata si rosu in gat, sa se prezinte la medicul de familie care, ulterior, il va dirija catre medicul specialist.

“Mentionam ca un rezultat pozitiv nu presupune si afectiunea scarlatina, dar pacientul trebuie tratat de catre medicul specialist”, a spus dr. Marin Bustuc, directorul executiv DSP Bacau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *