Al XII-lea “Mesaj antidrog”

From De-ale jurnalistilor

Adolescenții creativi, elevi și liceeni, din județul Bacău sunt provocați să transmită gândurile lor în legătură cu consecințele consumului de droguri, în cadrul celei de-a XII-a ediții a concursului național ”Mesajul meu antidrog”, concurs organizat de Agenția Națională Antidrog, la nivel local prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Bacău în parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Judeţului Bacău şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bacău.

Având aceeași temă ca în anii precedenți, respectiv ”Colorează-ți viața altfel… fără droguri!”, etapa pe județ a celei de-a XII-a ediții a concursului se desfășoară în perioada februarie – mai 2015, în școli (gimnaziu) și licee, participanții putându-se înscrie la cel puțin una din secțiunile: eseu literar, film de scurt metraj, spot, arte vizuale şi sport, criteriile de evaluare a lucrărilor fiind încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului și claritatea limbajului.

Reprezentanții Biroului de Presă din cadrul CPECA Bacău:

„Mesajul meu antidrog” reprezintă un proiect de tradiţie al Agenţiei Naţionale Antidrog, un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile de învăţământ şi un cadru adecvat de manifestare a copiilor şi tinerilor cuprinşi într-o formă de învăţământ, contribuind, alături de celelalte activităţi de acest gen, la formarea de convingeri de viaţă sănătoase în rândul acestui segment de populaţie.
La nivel naţional, alături de Agenţia Naţională Antidrog, parteneri în acest proiect sunt Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Tineretului şi Sportului.
Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal), iar obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.
Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflată într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, precum şi creşterea influenţei factorilor de protecţie pentru evitarea sau cel puţin întârzierea debutului consumului de alcool, tutun şi droguri.

În Bacău, specialiștii de la CPECA pot fi găsiți la sediul instituției din str. Condorilor nr. 4, telefon: 0234 551 514.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *