Bacăul meu de Gală. Gala Star

From Parteneriate cu Muze Colorate

Am început deja să-mi intru în stare, să fiu în starea Gala Star. De pe 24 până pe 28 aprilie mă găsiți la teatru, o să-l respir, o să-l las să mă inspire, o să trăiesc prin și în teatru. A X-a ediție a Galei Star – Festivalul Internațional al Recitalurilor Dramatice mi se anunță, categoric, de TRĂIT!

Trăirile vor sta cam așa:

Nouă actori din țară și străinătate vor urca pe scena Teatrului Municipal Bacovia cu nouă recitaluri ”one man show” în concurs, juriul format din actriţa Yumiko Tsuji (Japonia), criticul de teatru Carmen Mihalache, director al Revistei de cultură „Ateneu”, şi actorul Emil Boroghină, director al Festivalului „Shakespeare”, urmând să acorde, la final, premiile pentru cel mai bun one man show, one woman show și trofeul Gala Star.

From Parteneriate cu Muze Colorate

Vor fi, de asemenea, acordate premiul onorific “Ştefan Iordache”, oferit de un juriu format din elevii băcăuani (Colegiile Naţionale „Vasile Alecsandri”, „Ferdinand I” şi „Gheorghe Vrănceanu”), şi Premiul “Dinu Apetrei”, oferit de actorii din Teatrul Municipal “Bacovia”. De asemenea, vor mai acorda premii anul acesta instituţii media partenere. (Printre care și Asociația Muze Colorate Bacău împreună cu Ferma Politică).

La recitalurile din concurs accesul publicului este liber, pe bază de bilete fiind intrarea la recitalurile extraordinare (și credeți-mă, chiar sunt!), cele din urmă aducând în fața spectatorului actori consacrați (Marius Manole, Radu Gheorghe şi Marcel Iureş), dar și câștigători ai Galei altor ani, artiști de asemenea consacrați sau viitori artiști de valoare (Katia Pascariu, Eliza Noemi Judeu, Daniela Vrînceanu, Alexandru Bogdan, Claudia Moroșanu, Vlad Goranda, Yumiko Tsuji, Harsányi Attila).

From Parteneriate cu Muze Colorate

Nu putem uita, la cea de-a X-a ediție a Galei Star, de a II-a ediție a Concursului de Dramaturgie – Monodramă.

Dramaturgul Mircea M. Ionescu, premiatul primei ediţii a Concursului de Dramaturgie – Monodramă, nouă secţiune a Galei STAR, începând cu anul 2014, face parte în 2015 din juriul care va decide căştigătorul Premiului pentru Dramaturgie de anul acesta. Nominalizate la premiu sunt textele „Pe jumătate cântec”, de Crista Bilciu, „Ştiu că nu asta vrei să auzi”, de Carmen Dominte, şi „Mireasa pierdută. Mireasa regăsită”, de Ion Bogdan Martin.

. Din juriu mai fac parte criticul de teatru Monica Andronescu şi criticul de teatru Doru Mareş, secretar literar al Teatrului Municipal Bacovia.

Gala Star va fi prezentată, desigur, de Matei Bogdan și, în acest an, și de actrița Florina Găzdaru.

PROGRAMUL PE ZILE AL GALEI STAR, AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *