Vești bune de la Asociația Lumina

From Muzele sustin!

Am avut marea, foarte marea bucurie de a participa marți, 19 mai 2015, la Hotel Decebal, la un eveniment pe care, cu toată sinceritatea v-o spun, îl așteptam de ani. Prietenii mei de la Asociația Lumina din Bacău, singura din județul Bacău și printre puținele din zona Moldovei care asigură servicii de îngrijiri paliative pentru copiii, tinerii și adulții aflați în faze terminale ale unor boli, au reușit, grație profesionalismului și dedicării lor, să ”pună mâna” pe o finanțare frumoasă, pentru implementarea unui proiect unic până acum. Proiect pe care l-au lansat marți.

Este vorba despre ”Îngrijiri paliative – măsuri integrate pentru incluziune socială”, implementat de Asociația Lumina în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, proiect ce se derulează în perioada martie 2015 – aprilie 2016, având ca arie de acoperire județele Bacău, Neamț și Vaslui.

Pe termen lung, rezultatele implementării proiectului se vor vedea în creșterea gradului de acces la îngrijiri paliative a persoanelor diagnosticate cu boli incurabile, după ce, în perioada de implementare a proiectului, 300 de persoane care activează în domeniul serviciilor sociale vor urma un program integrat de formare în furnizarea serviciilor de îngrijire paliativă. De asemenea, prin proiect, 500 de studenți, viitori lucrători în domeniul serviciilor sociale, vor fi implicați în campanii de informare și activități de tipul ”Ziua Porților Deschise”. Concomitent, vor fi vizați 888 de copii și tineri cu boli în faze terminale, precum și familiile acestora.

Parcurgerea fiecărei etape din proiect va însemna, în final, cel puțin așa se speră, dezvoltarea unei metodologii privind furnizarea de servicii din sfera îngrijirilor paliative, metodologie care să poată fi implementată la nivel național.

Proiectul are o valoare de 758.890,66 lei, din care 683.017,79 lei finanțare prin Programul RO10-CORAI”, program la rândul lui finanțat de Granturile SEE 2009 – 2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

2 thoughts on “Vești bune de la Asociația Lumina”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *