Fii Muză Colorată!

Singura nevoie a Muzelor, pentru ca ele să poată FI și manifesta, ești tu! Ca Muzele să fie și să te coloreze au nevoie ca TU să le dai crezare. Să-ți dai ȚIE crezare și ascultare! Să respiri adânc și să te lași pe mâna lor. Adică… la inspirația lor. Vrei să scrii? Scrie, nu ține pentru tine! Vrei să pictezi? Pictează, îți spun muzele. Simți nevoia să cânți? Cântă! Dansează! Urcă-te pe o navetă de bere și interpretează un rol. Investește în emoția ta, în iubirea ta, în înțelepciunea ta. În ECHILIBRUL tău!

Iar dacă nevoia ta este doar de a le admira pe muze tot pentru a fi tu însuți, dă-le din nou crezare. Mergi la teatru, mergi la vernisaje, mergi la concerte, citește! Și… nu uita!, Muzele sunt acolo pentru tine, iar singura lor nevoie ești tu! TU le-ai inspirat pe muze să te joace, să te cânte, să te scrie, să te danseze… Susține-le, ajută-le să nu se oprească. Doneaza, cumpără-le cărțile, plătește biletele la spectacol, răsplătește-le cumpărându-le actele de creație! Doar așa le poți face să reziste! Ai nevoie de muze pentru că ai nevoie de armonia ta, tu însuți o muză…

Poți sprijini Asociația Muze Colorate Bacău făcând o mică donație în contul RO09INGB0000999904908658, deschis în numele Asociația Muze Colorate, la ING Bank.

Muzele, cu recunoștință, te vor răsplăti! 🙂

From Seara Muzelor Colorate, in viziunea fotografului Ionut Popa

Cine sunt Muzele Colorate?

In mitologia greaca, muzele erau in numar de noua, surori intre ele, numite si „patroanele artelor”. Datorita lor, stii sa vezi frumosul din jur atunci cand iti dai ragaz pentru asta. Muzele Colorate sunt stra-stra-stra-haaaaaat nepoatele lor, sunt PESTE TOT si ORICAND, si pot lua inchipuiri infinite. De fapt, chiar acum, da, da, chiar acum, o muză stă cocoțată pe frunza aceea de floare la ghiveci aflat în fața, în stânga, în dreapta, în spatele ori într-una din diagonalele biroului tău. Te așteaptă, răbdătoare (chiar dacă bate aparent iritată din picior, provocând ușorul tremurat al frunzei – știi, muzele nu se înfurie niciodată cu adevărat), ca în fiecare zi, de atâția ani, să o vezi.

Muzele coloreaza lumea, iti coloreaza sufletul, iar tu – prin ceea ce uneori poate ai uitat ca-ti place sa faci sau sa admiri dintr-un motiv bine intemeiat sau NU ca acela al lipsei de timp sau bani – esti muza… Da, stim ca asta a sunat cel putin bizar, dar, aminteste-ti, o muza poate lua inchipuiri infinite. O muza poate lua chiar chipul tau.

Acum zambesti, nu-i asa? Zambetul acesta nu este decat dovada faptului ca deja ai inceput sa (re)dai muzelor ce-i al lor: crezare. Ca ele sunt oricand, peste tot, luand inchipuiri infinite, chiar chipul tau!

Ce fac Muzele Colorate?

Daca esti deja o muza sau poate cunoști vreuna, stii deja ce urmeaza sa faci alaturandu-te noua, pentru a colora IMPREUNA lumea. Daca inca n-ai inflat de esti sau nu o muza ori daca stii vreuna, îți propunem să ni te alături tocmai pentru a face cunoștință cu tine însuți și cu toate celelalte infinite înfățișări ale muzelor. Muzele sunt, îți reamintim, peste tot și oricînd, inlauntrul si-n afara ta, in ceea ce simti si ceea ce faci pentru a da emoțiilor tale voie sa se dezlantuie. Sa te dezlantuie.

Muzele Colorate te inspira sa pictezi, sa scrii, sa dansezi, sa canti, sa joci teatru, sa modelezi, sa fotografiezi. Sa fii tu insuti urmandu-ti pasiunile. Sa fii tu insuti si chiar daca nu le vei face pe toate acestea. Pentru ca Muzele Colorate iti dau curaj sa iesi din casa pentru a-ti indrepta pasii spre un vernisaj, spre un spectacol de teatru, dans, muzica, spre o lansare de carte sau spre un atelier de la care vei pleca mai inspirat, mai linistit, mai implinit, mai fericit si mai intelept.

Unde?

Muzele Colorate, iti reamintesc, sunt ORIUNDE SI ORICAND, in infinite forme de manifestare. Le gasesti in salile de teatru, in galerii de arta, la Filarmonica, in case memoriale, in muzee, in librarii. In pub-uri, in strada, in parc sau chiar in vreun showroom, in vreun cabinet de cosmetica, in vreo cofetarie sau chiar intr-un pasaj subteran. Muzele sunt si se manifesta in orice spatiu conventional sau neconventional. Pentru a le vedea, e nevoie doar sa-ti asculti inima. Deschide-ti inima si gandul cel bun si gaseste-ti curajul de a iesi din casa. Din cand in cand… Prin ARTA respiră!

Cui îi pasă de toată acestea?
Evident, NOUĂ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *