Albă ca Zăpada sau Iubirea te scapă de otravă

Mă tot gândesc în ultima vreme la finalurile de povești citite, auzite, văzute etc. și la morala pe care fost-am învățată să mi-o asum de fiecare dată, ”binele învinge”. Eu am început să văd că nu-i așa! Finalul fericit sau nefericit al oricărei povești din lumea asta are de-a face nu cu binele (mai curând cu facerea de bine 🙂 )ci, invariabil, cu IUBIREA, cu manifestarea sau nemanifestarea ei și, invariabil iar, necondiționată. Gândiți-vă un pic: Frumoasa și Bestia, Scufița Roșie, Mica Sirenă, Lion King, Fata babei și fata moșului, Punguța cu doi bani chiar, Cenușăreasa, Frumoasa Adormită, Albă ca Zăpada etc. etc. etc. etc. Binele a învins (sau fost-a învins, după caz) în toate aceste povești? Și dacă da, ce este Binele? Nu, eu văd din ce în ce mai clar că IUBIREA a învins. Și morala asta vreau să mi-o asum.

DSCN3611

Și cu gândul ăsta mă și-mi voi duce copilul, duminică, 4 septembrie, ora 11, la Teatrul Municipal Bacovia. Se deschide stagiunea 2016-2017. Cu o premieră la Animație, ”Alba ca Zăpada”, în regia lui Gheorghe Balint (Tata Geo). Cu o scenografie WOW! semnată de Tunde Kovacs, cu niște păpuși absolut superbe și niște actori care, în ciuda a tot, toți și toate, a ”uzurii psihice și sufletești” adică, vor face, știu, un joc absolut minunat.

Nu spun mai multe. ”Nu ești în măsură, oricum”, mi s-ar și zice. Ba sunt, dar și eu sufletește și psihic, în orașul ăsta m-am uzat… O să-mi las, totuși, un ultim gând să zboare cu voce tare: Salvarea acestei comunități cu tot ce presupune în ea este însăși COMUNITATEA cu IUBIREA din ea. Nu Autoritatea și nici altcineva.

Și dacă tu, adultul ți-ai pierdut Iubirea, lasă-ți copilul să te ajute s-o regăsești…

ALBĂ CA ZĂPADA

Distribuție:
Adina Iftimie / ALBA CA ZAPADA
Andreea Sandu / REGINA
Laurențiu Budău / NEGUSTOREASA, BABA
Marian Puiu Gheorghiu / INTELEPTUL / OGLINDA, POVESTITOR
Tiberiu Gabor Bitere / PRINTUL / MUTULICA / POVESTITOR
Ion Coșa / VANATORUL, MOROCANOSUL
Alina Neagu / RUSINOSUL / HAPCIU
Mihai Chihaia / SOMNOROSUL
Ciprian Carstiuc / FERICITUL
Regia artistică & scenariul : GHEORGHE BALINT
Scenografia : TUNDE KOVACS
Muzica: CIPRIAN Ciprian Emil Manta
Regia tehnică: Adrian Costraş / Mașinist Șef: Liviu Pastur / Sunet: Gabriel Solomon / Lumini: Egidiu Şerban / Croitorie: Viorel Mocanu, Dan Vipel, Paula Conțu / Pictura & sculptura : Eduard & Liliana Lasoc
Şef producţie: Milică Răducanu, Bogdan Vîrgolici
Impresariat: Bebe Păduraru
Secretar literar: Doru Mareş / Secretar PR: Laura Ionescu
Foto & Grafică: Ioan Viorel Cojan
Directorul teatrului: Eliza Noemi Judeu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *