Mihai Mărgineanu şi banda, prieteni dragi, pentru o noapte albă

Nu sînt fan Mihai Mărgineanu. Nu am fost niciodată, nu m-am pretins, vreodată, a fi. Nu înseamnă că nu m-am distrat copios, la toate petrecerile la care, în special spre dimineaţă, i-am ascultat muzica. Îmi face bine, de altfel, muzica lui, muzica adolescenţei şi a studenţiei mele, e imposibil, cred, să nu-ţi facă.


Mihai Margineanu – A fost odata
Asculta mai multe audio Muzica

Sîmbătă, Mihai şi banda lui au concertat la Bacău, în pub-ul The Stage. Aici s-au întîmplat lucruri nemaipomenite, pe care nu le aşteptam, pe care nu le bănuiam măcar, pe care acum, nu mi le mai pot imagina ca nefăcînd parte din noaptea aceea.

marg1

O noapte nebună, în care i-am descoperit pe băieţi aşa cum, de fapt, cred, chiar sînt. Extrem de talentaţi, amuzanţi, sufletişti şi prietenoşi, venind ei la tine la masă pentru a ciocni un pahar, pentru a depăna o vorbă pentru a-ţi spune un banc…

marg2 marg3

E bine să ştii că sînt vedete care îşi lasă aerele acasă. Sau că, efectiv, nu le au. E liniştitor să afli că aplauzele tale chiar au contat.

marg4

E extraordinar, cînd vedetele, după concert, îşi iau ghitările sau viorile în braţe, pentru a le gîndila din nou, dar nu pentru că asta le e meseria. Ci pentru a fredona- poveşti la gura sobei, stropi de val de mare, foc de tabără – împreună cu oamenii de lîngă ei, cîntece de suflet.

marg5

Şi cît de minunat e să încingi, la răsărit, o horă, cu astfel de, preţ de o noapte albă, dragi prieteni…

marg6

…pe care să-i aştepţi, cu nerăbdare, şi altădată…

11 thoughts on “Mihai Mărgineanu şi banda, prieteni dragi, pentru o noapte albă”

 1. A fost intr-adevar fun, in plus cred ca este vorba la mijloc si de o calitate a ta, aceea de a vedea in oameni numai ceea ce este frumos. Esti un generator, de lumina, pentru cei din jur. 🙂

 2. Multumesc, Lala, pentru cuvintele tale. Generatoare suntem toti, de lumina, pentru cei din jur. Daca n-am fi asa, n-am avea de unde sa ne luam resursele pentru a imprastia lumina 😉

  A fost superb, o noapte pe care, cu siguranta, mi-o voi aminti peste timp. Si n-ar fi fost asa daca oamenii cu care am impartasit aceleasi trairi n-ar fi fost ei mai mult decat mine, generatoare de lumina 🙂

 3. Acu’ vrei sa arati ca nu esto doar generator de lumina, ci si o oglinda solara care reflecta lumina celor din jur. 😛 Ne vdem la urmatorul schimb de flash-uri. :: ))

 4. Draga domnule Margineanu,
  M-am bucurat auzind de curand declaratia dumneavoastra de admiratie pentru Miron Radu Paraschivescu.Stiind ca printre hartiile mele se afla si niste texte pornite de la “Canticile tiganesti” ale acestuia, imi permit sa va trimit unul dintre ele.
  Sper sa nu va indispuna.

  de dulcea ţigănie paraschivǎ

  alei, fă muiere bună
  de-aşternut sub clar de lună,
  blestemaşi aseară poarta
  sub care-ţi făcusem soarta,
  luminată cu briceagul
  de oţel, mai mare dragul.

  fă, mariţo, ducu-ţi dorul
  cum duce apa ulciorul
  şi cum dă fetiţa gura,
  popa – cuminecătura .

  c-ai stat blândă ca o iapă
  şi-nspinată ca o grapă,
  de mi-ai dat în gură, fină,
  ţâţa ta de curviştină.

  ţi-ai jucat în iarbă udă
  pântecul de fată crudă
  şi-ai plecat lăsând fetia
  să sfinţească veşnicia,
  c-am călcat o noapte fânul,
  ţi-am muşcat buza şi sânul,
  de-am rămas năuc o vară
  cu gândul la ceas de seară.

  că şi-acuma simt dulceaţa
  cărnii tale dimineaţa,
  fragedă ca lubeniţa
  şi subţire ca peniţa,
  trup stropit cu vin de ani,
  mireasǎ pe gologani,
  certitudine de-o searǎ
  şi-ameţire-n gând, amarǎ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *