Un sertar anume

Vali Sterian – Te port in gand

Am un sertar, anume l-am numit. E singurul sertar în care n-am făcut niciodată curățenie, pentru că e singurul, între toate sertarele palpabile și ne- din lume, din care, efectiv, nu am ce să arunc. Nimic nu se învechește în el, nimic nu se-alterează, nimic nu se împute în el, niciodată, de bună seamă, tocmai pentru că-i anume

From Diverse

Îmi place uneori să mă ascund, în sertarul anume, fără să-mi fie teamă că ar fi nevoie, vreodată, de-o explicație sau vreo justificare pentru asta. În sertarul anume miroase a praf de nori pentru preparat înghețată, a nuci prăjite cînd am chef, a toamnă cînd e primăvară, a ploaie cînd e soare sau invers, că-n sertarul asta ai voie orice, oricînd, oriunde și oricum.

N-am nici măcar nevoie de cuvinte pentru a mă defini, ascunsă în sertar, pentru că aici nu există nimeni care să aibă noțiunea de curiozitate asupra definiției mele. În acest ceva anume o să port mereu, pînă la adînci bătrîneți, ca-n povești, neîntinate, visarea, nostalgia, iubirea și fericirea a tot ce trăiesc zilnic, în formă pură, împreună cu toți palpabilii din jurul meu, adică Voi.

9 thoughts on “Un sertar anume”

  1. caramico, nu e nevoie sa bateti, voi sunteti deja acolo 😉

    multumesc, eliza, stiu, “e numai iluzie, dincolo suntem noi” 🙂

  2. Sper sa am si eu gandirea aceasta pozitiva cand voi fi de varsta ta. Imi place sa vad lume mai matura decat mine, dar care nu uita niciodata ce au fost, ce sunt, si ce vor fi.
    Sper ca dorintele tale “din sertar” sa se indeplineasca 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *