Semnez si eu, un român ciuruit

[…]Popor iubit, de ce esti naiv? Acum cinci ani nu ti s-a promis caderea mafiei Psdiste? Citi psdisti, popor drag, fac inchisoare sau sunt completi discreditati politic? Acum, popor drag, ce astepti? Sa intre mogulii la inchisoare? Mai crezi asta, inca? Popor drag, de ce ti-e frica de Iliescu, Mitrea si Hrebenciuc si Vanghelie si de ce nu ti-e frica de Udrea, Cocos, Videanu, Berceanu, Blaga? Nu ti-au demonstrat toti, fara exceptie, de ce sunt in stare? Si atunci, in conditiile in care la orice demagogie a Psd-Pnl putem sa raspundem cu o demagogie Pdl; la orice mogul al lor nostru putem sa va aratam unul al vostru; la orice hot al nostru putem sa va aratam unul de-al vostru, atunci cum ai ales popor? Ai ales Presedintele ciuruitor…

Ai grija, popor drag, pe CINE ciuruie Presedintele asta… Trei moguli sau 49, 7% dintre ai tai…

Mi-esti drag, popor; dincolo de cit pot exprima cuvintele. Si de aceea voi trece peste amareala, ma voi inclina respectuos si voi continua sa cred in tine. Nu fara sa iti spun, insa, zi de zi: sa fii elegant, reverentios, zimbitor si politicos, gratios, tolerant si deschis, mindru si civilizat.

O sa te iubesc mereu, popor, indiferent unde voi fi; dar, iarta-mi egosimul si, poate, lasitatea, daca Presedintele tau (al nostru?) o sa ma ciuruie, atunci o sa plec…

Toata scrisoarea, aici…

7 thoughts on “Semnez si eu, un român ciuruit”

 1. Draga “Ciuruită”,
  Iti vad frumosii ochii inlacrimati de durerea “Necuratului Neinfricat” şi asta ma indeamna să-ţi ofer un umăr în a te sprijini. Pentru început te voi ruga să faci un exerciţiu de imaginaţie şi să descrii, la rece, portretul românului.
  Hai sa te ajut, sunt in ape bune azi!
  Romanul e pleşcar, se mulţumeşte cu putin dar să fie MOCA! Românaşului nostru îi place să îşi facă grătare în spatele blocului, să îşi bată nevasta pentru a-şi arăta potenţa, dar mai mult decât atât poporul acesta este grozav de chefliu. Uită-te şi tu cum se mai bucură “Mititelul” la sărbătorile orasului, la alegeri, la praznice şi cumetrii electorale când Mai Marele oferă MOCA mititei, vin, bere şi ce se poartă prin astfel de meniuri la aste ocaziuni speciale şi cum mai dansează el în piaţa centrală a oraşului, iar de e vreo sărbătoare, Vreo Paraschievă ceva, câtă pioşenie găsim în îmbulzeala sufletelor doritoare de rugăciuni exprimate printre sugestive cruci, pomelnice de sfinţi şi referiri la origini. Recunoaşte-i bucuria şi fericirea simţită când a făcut o poză cu primarele… Cât se mai fericeşte el, “Frumuşelul” când se uită la Bingo şi a câştigat şi cât mai ocărăşte pe vecina că i-a furat talonul de la loto. Dar cât mai asudă când urmăreşte OTV şi aşteaptă cu nerăbdare Mocăciunile de la Dan Diaconescu, cât de “fantastic, doamnelor şi domnilor” se mai strofoacă pentru a o găsi pe Elodia. Asta e ROMÂNUL! Îţi fac şi o demonstraţie statistică: ia spune tu, draga moşului, câţi români se abat de la această descriere? Ah, da! Nu te regăseşti, evident că nu te regăseşti printre ei, pentru că, da, există o anumită categorie de “ciudaţi” care refuză pur şi simplu să devină “normali”. Te înţeleg, această categorie reprezintă un (+ / -) 2% din populaţie (îţi ofer plăcerea de a stabili singurică sensul devianţei).
  Draga mea “Ciuruită”, acesta ne este poporul, aşa sunt românii! Ne simţim atât de bine când relaţionăm cu cineva care ne este apropiat, făţă de care avem senzaţia că ne privim în oglindă.
  DA! NU VREAU SĂ MĂ UIT ÎN OCHII UNUI INDIVID CARE E LA FEL CA MINE, DAR MĂ MINTE PRIN CUVINTE BINE MEŞTEŞUGITE, PRETINZÂND CĂ ESTE UN ELEGANT, UN MANIERAT, UN DIPLOMAT! NU, NU VREAU SĂ MĂ SIMT MINŢIT ATÂT DE JEGOS! Îl prefer pe mârlanul şi necioplitul de marinar, care râde precum o drujbă, căruia îi place să se bălăcească în mulţime, să îşi arunce hainele de pe scenă şi să bea cu ghirtoii! MĂ UIT LA ACEST ŢOPÂRLAN ŞI MĂ REGĂSESC ÎN EL, NU SIMT PERFIDIE, PROMISIUNI DEŞARTE ŞI PATETISM gen “Mihaela, iubirea mea…” dar mai mult decât atât IPOCRIZIE!
  Sunt foarte constient ca nu vom iesi prea curând din rahatul in care ne găsim, dar măcar să fim conştienţi şi INFORMAŢI despre căcatul pe care îl trăim zilnic. Mă doare să ştiu că voi deschide tv-ul şi posturile centrale de ştiri îmi vor îmbuiba capul cu MĂREŢELE REALIZĂRI ALE PARTIDULUI COMUNIST ROMÂN, când de fapt situaţia e neschimbată, când rata şomajului va fi la fel de mare, când calitatea vieţii romanaşului va fi la fel de scăzută.
  Asta e românul, iar rezultatele de la aceste alegeri ţi-au dovedit-o pe deplin. Ia în calcul, te rog, opţiunea diasporei! Oamenii ăia o duc binişor, spre deosebire de noi larvele care tot sperăm că într-o zi vom deveni fluturi. Oare cei plecaţi în “Ţara laptelui şi a mierii” chiar ne vor răul? Or fi atât de egoişti încât să nu le pese de cei rămaşi aci? continui?!
  Nu-ţi place la noi? Eşti liberă să pleci!

 2. Draga asterisc, stii foarte bine care-mi este parerea si stiu care-ti este parerea. Si mai stiu ca stii ca nu am chef de cearta cu tine. Nu continua, te rog, am citit cu atentie absolut tot ce mi-ai spus pana acum. Tot aia e.

  Traieste tu bine astia 5 ani, ca eu am sa traiesc resemnata in prostia mea…

  A! Multumesc, nu am nevoie de umar. Cu atat mai putin de al tau. Cu atat mai putin in conditiile in care nu ti l-am cerut! 🙂

 3. riverico, tu esti tanara si inteligenta. Iti inteleg optiune pentru Antonescu si dezamagirea ca n-a ajuns macar in turul II. Nu inteleg in schimb inversunarea anti-Basescu, si cred ca ai un meci personal cu el. Ai?

  Altfel, atata vreme cat crezi ca rai sunt si-aia si-aia, nu vad de ce te-ai inversuna in a sustine pe unii – oricare – dintre cei rai.

 4. Iubita mea e-un paradis
  Într-un decor nepământesc,
  Mă simt cu ea ca-n paradis,
  Desigur, până mă trezesc.

  “Epigramă” de N. Ionescu

  P.S. Aştept argumente pentru atitudinea ta… Chiar te resemnezi atât de uşor?! Şi unde mai e progresul?!

 5. bhutulica, si eu iti respect alegerea si optiunea politica, oricare ar fi aia si multumesc ca mi-o respecti si tu pe a mea. in ceea ce priveste inversunarea mea, te asigur, ea este valabila doar intr-un sens si anume in a nu-l (mai) sustine pe fostul-actual presedinte. argumentele sunt redate in scrisoarea aceea de mai sus, in toata scrisoarea nu doar in pasajul citat. daca printre randuri nu se inteleg argumentele noastre, ale celor “inversunati” anti-basescu, nu am ce sa (mai) fac. i-am acordat in urma cu cinci ani votul, cu toata increderea chiar, pentru ca asa mi-a dictat constiinta. intre timp, lucrurile s-au schimbat, ok? 🙂

  asterisc, multumesc pentru poezie!

 6. asterisc, apropo de resemnare, ai alte idei? ar trebui sa ies in strada? sa-i injur pe cei care n-au avut opinie ca a mea? sa-i nesocotesc si sa-i detest? sa-i sterg din blogroll, asa cum am vazut ca unii au facut pentru ca n-am zis si n-am facut ca ei? daca n-ai inteles asta pana acum, iti explic eu: nu ma pretez la anumite chestii… lupt asa cum stiu eu sa lupt, civilizat, cu umor, cu dragoste si respect pentru toti cei care au alte opinii decat ale mele, facand haz de necaz, citind, informandu-ma, ascultand pareri pentru ca, dupa alti cinci ani, sa pot trage din nou concluzii! am sa fac asta, ciuruita chiar de presedintele ales!

 7. “Am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti.” Asta spunea Petre Tutea dupa ce a vazut ca a iesit Iliescu presedinte. Fac pariu ca daca iesea Geoana la fel ar fi comentat. La fel si daca iesea Antonescu si sunt destul de sigur ca nici cu Basescu nu s-ar fi laudat. Oricum, nu inteleg cearta asta a romanului de rand pe criterii politice. Mai ales ca adversitatea Geoana – Basescu, e de-o potriva a tuturor romanilor. Nu tine de cinstea fiecarui personaj politic, ci de preferintele sexuale ale votantilor… Vrem sa fim curva rusilor sau a americanilor? Ca indiferent ce alegem, Romania nu mai este a noastra si nu va fi nici macar a urmasilor urmasilor nostri in veci si in pururi. Suntem lasati sa existam ca stat doar ca o iluzie, un tranchilizant administrat nationalistilor (astia numai la noi au fost confundati cu extremistii!) si personalitatilor cerebrale (cate-or mai fi si cat vor mai fi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *