Uneori mimez fericirea

”Dumnezeu s-a maturizat […] În zilele noastre Dumnezeu știe ce vrea și știe pe cine vrea. Dacă, în măreția Lui, a găsit de cuviință să te aleagă drept unealtă în Planul Său Măreț, atunci, îți spun eu, trebuie să fii gata să primești, să pricepi și să acționezi conform instrucțiunilor Sale, fără întrebări și discuții” (”Și a văzut asina pe înger”, Nick Cave, Polirom, 2010)

”N-ai mai scris nimic!”, mi se spune. ”E un blog de creație – încerc să mimez un haz de necaz – nu pot să scriu dacă nu am inspirație”.

Realitatea e că, realitatea e că, uneori, doar mimez fericirea și de aceea nu scriu. Sînt nopți și zile întregi, dragul meu cititor, în care, ca și tine, mimez fericirea, încercînd astfel nu să-i mint pe cei din jur, nu să mă mint pe mine ci, pur și simplu, doar să-mi înțeleg și să-mi stăvilesc slăbiciunile și neputințele și, paradoxal, prin joaca asta numită ”mim”, să-mi fac totuși curaj să merg mai departe.

În ultima vreme, de exemplu, cineva drag și-a pierdut un părinte, cineva drag se luptă să învingă o boală crîncenă, cineva drag se supără pe mine, cineva drag m-a scos din lista de prieteni, mințindu-se pe sine că e mai bine așa, cineva drag sună în miez de noapte că a avut accident de mașină, cineva suferă de prea multă iubire, dar ce spun eu, lista e lungă… Printre acestea, zilnic, povești de semeni necunoscuți, dar săraci, ori cu ciocane, topoare, violuri și copii abandonați îmi sînt depănate din cel puțin ”trei surse”, telefoanele sună, voci de la capătul firului invocînd datorii, banii nu-s, continuă tu……………

Peste toate, este și povestea mea! Ceea ce este exclusiv al meu, ce ține de mine, de trăirea, de iubirea, de casa, de familia, de viața mea.

fuga

Unde să scuip toate acestea, cititorul meu drag, și Cui și cu ce folos?
Le leg fedeleș, le bag în mine și le diger. Înghit – groaznic, amar gust – îmi casc ochii a zîmbet, îmi pun un cîntec pe buze și merg mai departe, rugîndu-mă pentru mine și pentru ”cineva drag”.
Asta mi-e menirea, să merg mai departe, lăsîndu-mi mereu un braț liber pentru cel ce vrea să-mi țină sau să-i țin de urît… Cu un desen, cu o poezie, cu un parfum de floare, cu lapte cu mămăligă, cu un cîntec, cu o cafea, cu un banc bun, cu iubire, cu speranță, cu un concert, cu o vorbă bună, cu un bulgăre de zăpadă, cu o carte, cu un film, cu un sărut, cu o îmbrățișare, cu o încurajare, cu o naștere, cu un botez, cu o aniversare, cu o excursie, o vindecare, continuă tu……………………………….

fredie mercury THE GREAT PRETENDER

Asculta mai multe audio diverse

9 thoughts on “Uneori mimez fericirea”

  1. Cateodata e bine sa oprim mima. Cateodata e bine sa ne lasam pur si simplu invinsi. Sa cedam. Sa gustam putina tarana. Cand o sa vedem ce gust rau are, o sa fim ceva mai motivati sa ramanem in picioare. Asa ca, daca vreodata simti gustul asta rau, sa stii ca e doar un mic stimulent sa cazi mai greu data viitoare, ca un soi de medicament. Rezista acolo!

  2. Nimic în lume nu este întâmplător. Și ceea ce acum ți se pare durere, chin, problemă, îți este dat pentru a te salva de la ceva și mai rău în viitor. Fii atentă în jurul tău, trece prin filtrul rațiunii și privește, în sus mereu, cu speranță!

    Te pup, Mădă!

    Ralu

  3. Daca imi permiti un sfat: Dumnezeu ne-a adus si lasat pe lume ca fiecare dintre noi sa ne ducem crucea! Fiecare pe a lui, nu te incarca si cu problemele altora, tot tu vei suferi si vei descoperi ca “lovita” fiind parca nimeni nu iti aduce zimbetul sau un simplu cuvintul de care ai atita nevoie. Pe lume exista in acelasi timp mii sau chiar milioane de oameni care se nasc, traiesc, mor, dau nastere la alte vieti la rindul lor etc fara ca macar sa stim sau sa simtim lucrul acesta. Menirea ta e a ta si atit! Fiecare cu drumul si inspiratia lui, indiferent cum ii este dat sa fie. Maine dimineata sint sigura ca in nametii de zapada va iesi un ghiocel, important e ca tu sa vrei sa-l vezi!

  4. esti minunata asa cum esti 🙂 iti multumesc ca imi impartasesti, mie si cititorilor tai, gandurile tale aici, si pentru toate momentele cand ai gasit sa-mi spui o vorba buna. tu esti unul din putinii oameni pe care ii cunosc care merg inainte intr-un mod frumos, orice s-ar intampla. don’t ever change 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *