Povesti de pe front

Imi vin obsesiv in minte versurile imnului pe care-l cantam cu atata-nflacarare pe vremea cand luptam pe front: “noi, pentru ce murim? nu-mi pasa, habar n’am… si-am zis cinci, sase, opt, la naiba cu visele, nu ma intrebati ce vor, da, eu am sa mor!” Nu mai stiu acum pe care front ma aflu si-as vrea sa mai cant ceva cu inflacarare, vreun imn pe care sa-l strig din toti rarunchii, sa explodeze imnul meu in toate zarile, sa se catzere pe munti, sa se scalde in mare, sa se tavaleasca in lanurile cu maci rosii. La lupta camarazii mei, fratii mei, ostenii mei! Nu mai conteaza frontul, o sa ne ridice piatra pe care o sa ne scrie cinic numele si-o data-n an o sa vina sa ne cante ceva, nu imnul nostru, ca noi aflat-am raspunsul intre timp, ci altceva, ceva metalic, cu sunet greu, versuri lalai, poate chiar fara rima.

Si-a inceput sa rada si sa planga printre raze de soare amestecate cu “fasii de ploaie” la cele doua curcubee care s-au napustit brusc peste… “Somewhere, over the rainbow…”

5 thoughts on “Povesti de pe front”

  1. Am facut si eu poze cu acest curcubeu superb. Cred ca n-am mai vazut asaceva de multa vreme. De fapt daca priveai atent se vedea foarte bine si reflexia lui incat parea ca sunt doua. F tare!

  2. am si eu o intrebare.. am auzit versurile alea de mai sus la radio se numea intr-un fel melodia aia ? tot o caut dar in zadar

  3. @hello, versurile si melodia sunt un “cover” Mihai Godoroja si Blue Spirit dupa Country Joe – Anti Vietnam War Song. Originalul e asta: http://www.youtube.com/watch?v=-7Y0ekr-3So, dar varianta romaneasca a lui Blue Spirit nu stiu daca e pe net. Eu o stiu de pe albumul pe care mi l-am cumparat si care e de exceptie 🙂

    (Blue Spirit – Cei mai frumosi ani, piesa Vietnam)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *