Cum isi fac postasii treaba

La mine-n judet vuieste presa ca mai multi copilasi nu si-au primit alocatiile din varii motive, printre care si acela ca factorii postali nu i-au gasit pe beneficiari acasa. Ca sute de mii de plicuri continand taloanele cu care oamenii trebuie sa se prezinte la medic pentru analizele gratuite, “zac” la CAS, dupa ce au fost returnate de posta, pe motiv de “lipsa de la domiciliu” a persoanelor. Pe de alta parte, poate ca vi s-a intamplat vreodata sa va injurati operatorul de telefonie mobila ca v-a taiat telefonul, fara ca voi sa primti facutura in luna respectiva.

Ei bine, vreau sa spun ca ceva mie mi se pare putred. Or fi mai multzi vinovatzi in toata povestea asta, dar… Nu exista zi in care sa nu gasesc diverse plicuri (ba de la orange, ba scrisori obisnuite, instiintzari de recomandate etc.) puse alaturi de cutia mea postala, mai exact in spatiul acela in care ar trebui sa fie afisierul, plicuri adresate unor persoane care nu locuiesc in scara mea. Destinatarii au insa adresa completa, bunaoara, in loc de str.X sc.A, ei stau pe str.X, sc. B. Postasul, ca banuiesc ca de el e vorba, nu catadicseste insa sa se deplaseze pana acolo. Si poc, tranteste corespondentza in afisier, bazandu-se probabil, pe buna credintza a locatarilor scarii ca vor duce ei plicul la destinatar.

Ieri am gasit din nou, la afisier, o instiintare de recomandata sau colet, cine stie… Adresa nu era nicidecum cea la care ar fi trebuit sa ajunga. Era o cu totul alta strada din zona…. Si chiar ma gandeam la bietul om care cine stie de cand si ce astepta si de pe unde asteapta un pachet, cum va fi el pagubit de asta din simplul motiv ca factorul postal nu a catadicsit sa-si faca treaba…

Si cate cazuri n-or mai fi. Am bunavointza sa ma deplasez la scara vecina sa duc plicul la destinatar. Dar fratilor, sa ma duc in alt cartier pentru asta, e deja prea mult…

Nimic de comentat! Treaba-i buna, mergem mai departe…

2 thoughts on “Cum isi fac postasii treaba”

  1. Nu pot sa-ti spun decat ca ai foarte mare dreptate. La mine plateste lumea sa-mi ajunga prioripost plicul si ajunge mai rau ca o scrisoare obisnuita, ca daca nu te gaseste acasa postasul (my ass, nici nu urca pana la tine), iti lasa biletelul de amor si nu poti ridica treaba decat a doua zi. Foarte logic de altfel. NOT!

  2. Eu ma inteleg bine cu Posta.Le-am dus martisoare, chiar!
    Sper in mai bine, pentru ei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *