La Homorod…

…la cativa kilometri de Miercurea Ciuc, e frumos pentru ca nu ai voie sa razi, sa bei si sa mananci decat in afara camerelor in care te-ai cazat.

… e frumos pentru ca, daca nu esti pasionat de schi, nu ai prea multe lucruri de facut. Decat sa bei un vin fiert, admirand peisajul de dupa geamul cabanutei si sa te minunezi – nutrind totusi, un sentiment de usoara invidie – de avantul cu care pustiulici se aventureaza pe partie.

…e frumos pentru ca, de la 16.00 la 18.00, nu mai ai nici vinul fiert unde sa-l bei, nu mai ai nici ce admira, decat – eventual – un tractor pe-o partie goala, peisaj incremenit in doua ore. Si-atunci, te retragi in holul pensiunii, joci un remi, joci un rentz si faci hazuri de necazuri, uitadu-te din minunt in minut la ceas, in asteptarea deschiderii micutului patinoar. Pe care, evident, nu vei sta decat maxim o jumatate de ora, incercand sa te joci de-a echilibrul.

…e frumos pentru ca, “politica firmei” e sa fii anuntat de chelner ca, in toiul noptii, s-au primit reclamatii de la colocatari, ca n-au putut dormi din cauza galagiei facute de copiii pe care nu-i ai. E frumos, pentru ca, la randul lor, colocatarii sunt anuntati ca-si deranjeaza vecinii.

…e frumos pentru ca ti se va parea ca esti intr-o tara straina.

…e frumos pentru ca, din cauza celor frumoase, risti sa te plictisesti ingrozitor sau sa faci o criza de nervi.

Si-atunci, inveti sa cauti frumosul. Si sa-l gasesti. Alaturi de oameni dragi, atat de dragi. 🙂

8 thoughts on “La Homorod…”

 1. mama, mama…
  tre’ sa fiu nebun sa calc pe acolo, prin localitatea cu nume atat de…!
  frumosul alaturi de oamenii dragi il gasesc si acasa, sau la magura, la piatra neamt, la o carciumioara din bacau, ba chiar si la serviciu! de ce ar trebui sa ma duc “in alta tara” sa-l caut?!
  regret ca ati avut parte de atat de multa distractie departe de casa! 😉

 2. :)) sa stii ca a meritat, oricum drumul, macar pentru faptul ca experienta noastra ii va pune pe altii pe ganduri cu privire la aceesi destinatie.

  in plus, drumul catre homord a fost de-a dreptul delicios :)) unii stiu de ce… :)))))))

 3. Dragii mei din pacate acest mic satuc-statiune e un locusor numai bun pentru ski, plin de unguroance ,dar asta e, fiecare la ce se gindeste si-i place-mie imi place sa schiez si e explicabil ca am ales aceasta destinatie.Pt cei ce iubesc sa se dea cu curul pe sac nu au decit sa faca o scurta plimbare la Magura.Mada esti putin “necinstita” in precizari dar e chestie de acceptare si gust.Noi mergem la munte pt aer curat, liniste si miscare-nici fumat,nici mincat ,nici futut,nici baut.Daca nu iubesti sportul de iarna, nici macar o plimbare cu sania cu cai, va sfatuiesc sa stati acasa sau sa mergeti la”tara” la Magura.

 4. :)) Nu-s “necinstita”. Am redat Homorodul asa cum l-am vazut eu si nu am acuzat pe nimeni ca ar fi vinovat de alegerea locatiei, Doamne sfinte! In plus, ultima fraza din text ar trebui sa spuna insutit mai multe decat toate celelalte.

  Ironiile mele erau indreptate nu asupra companiei ci a modului in care gazdele stiu (pardon, nu stiu! parerea mea!!) sa-si vanda marfa.

  Si nu, cand ma duc intr-o excursie, nu caut “nici fumat, nici mancat, nici futut, nici baut”. Daca asta este parerea pe care am creat-o, cu atat mai rau pentru mine! 🙂

 5. nu era numai pt tine Mada!:)) o’ fi acolo orice,numai … nu gasesti,e plin de ungurime.
  Si apropo de ultima fraza -e singura pe care am luat-o in calcul din tot ce este postat referitor la Homorod”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *