Burse pentru elevii implicati civic, de la Fundatia Comunitara Bacau, prin Pambac

pambac
Tinerii băcăuani implicați de la ”foarte” la super în activități menite să aducă schimbări în comunitate, implicați totodată în activitățile școlare, cu rezultate la concursuri naționale și internaționale au șansa, și în acest an școlar, de a ”pune mâna” pe o bursă din Fondul Pambac, program inițiat de Fundația Comunitară Bacău.

Astfel, până pe 4 octombrie, liceenii care se regăsesc în criteriile de mai sus, sunt invitați să depună dosare în vederea obținerii de burse din Fondul Pambac, la sediul Fundației Comunitare Bacău, str. Vasile Alecsandri 18 (în incinta Colegiului Tehnic ”Anghel Saligny”).

”Bursele educationale sunt modalitatea prin care Fundaţia Comunitară Bacău transmite un mesaj în comunitate: este nevoie de excelenţă în tot ceea ce facem. Excelenţa elevilor trebuie stimulată. Un fond numit este modalitatea prin care persoane fizice sau companii locale pot susține cauze din comunitate. Numele aduce cu el amintiri, experiențe, calități și valori. Când spunem un nume, evocăm o intreagă personalitate, un mod de a fi și de a acționa. Implicarea capătă personalitate și identitate. Fondul Numit Pambac vorbeste despre implicare in educatie, filantropie, viitor”, a declarat Mihai Căprioară, reprezentantul Fundației Comunitare Bacău.

Bursele se acordă pentru fiecare din domeniile Ştiinţe exacte (matematică, fizică, chimie, biologie); Ştiinţe umaniste și sociale (limba română, filosofie, economie, psihologie, logică, sociologie, cultură civică); Ştiinţe tehnico-aplicative (informatică, discipline tehnologice); Sport; Arte.

Liceenii care aplică dosare pentru înscrierea în competiție trebuie să scrie un eseu de două pagini pe tema ”cum pot eu contribui la schimbarea în bine a comunității?”, alte acte pe care dosarele trebuie să le conțină fiind: fisa inscriere tip, CV, recomandare de la un profesor, adeverință de elev care sa contina media generala pe ultimul an scolar, copii după diplome cu rezultatele la concursuri naţionale şi internaţionale și copii după adeverinţe de voluntariat, precum și adeverinte de venit ale parintilor.

Pentru informații detaliate legate de condițiile de participare la competiția de burse educaționale, liceenii sunt invitați să acceseze site-ul Fundației Comunitare Bacău, secțiunea Fondul Pambac, anul școlar 2014 – 2015 sau să sune la numărul de telefon sau 0740435959, persoană de contact Gianina Ozturk (Director programe)
Valoarea totală a burselor care vor fi acordate în acest an se ridică la 30.000 lei.

One thought on “Burse pentru elevii implicati civic, de la Fundatia Comunitara Bacau, prin Pambac”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *