Spre ”Moara cu noroc” prin ”Crâmpeie de poveste”

După startul dat de fapt în luna august, prin Theaterstock Bacău – International Arts Festival, cu spectacolul (de succes!) ”Îmblânzirea scorpiei”, sâmbătă, 26 septembrie, stagiunea 2015 – 2016 la Teatrul Municipal Bacovia continuă cu o nouă producție, respectiv spectacolul premieră ”Moara cu noroc” de Ioan Slavici.

Având bunăvoința și dragul de a participa în cursul zilei de luni, 21 septembrie, la conferința de presă organizată de conducerea teatrului băcăuan având ca temă tocmai premiera amintită (dar nu numai), am aflat – cu îngăduință și multă încredere că chiar așa va fi – că spectacolul ( în ciuda poate, deși n-ar trebui să fie așa!, a numelui lui și a faptului că el face parte din programul “Teatru de repertoriu şcolar”, parte componentă din proiectul de management al managerului Anca Sigartău ) va fi unul nu exclusiv pentru elevi, ci foarte bine digerat de publicul de toate vârstele. Din toată țara. Pentru că așa a fost gândit și simțit.

De altfel, văzând numai componența echipei, regie – Marius Gâlea, scenografie – Vladimir Turturică și modul în care au fost distribuite rolurile, ”primul spectacol mixt”, actori atât de la secția Dramă cât și Animație, colaboratori și personal tehnic (Ștefan Ionescu, Bogdan Matei, Alina Simionescu, Alexandru Zob – actor colaborator, Nela Zare, Dumitru Rusu, Ion Coșa, Mihai Chihaia, Tiberiu Gabor Bitere, Nina Ionescu, Nicu Pașcu și Gheorghe Trandafir), se poate previziona o reprezentație, zic eu, specială, un proiect – ca multe altele de acum înainte în Teatrul Bacovia – foarte ambițios.

From Parteneriate cu Muze Colorate

Echipa de producție anunță ”Moara cu noroc” ca pe un spectacol exact așa, adică de echipă, ”foarte actual, foarte dinamic, atractiv” (Anca Sigartău, managerul Teatrului Municipal Bacovia), ”cu un decor foarte frumos și niște actori foarte buni” (Marius Gâlea, regizor), ”la care s-a lucrat foarte curat, iar asta se va vedea pe scenă” (Ștefan Ionescu, actor), ”foarte curat, solicitant și greu deopotrivă pentru un actor”(Alina Simionescu, actor), ”cu o echipă bine rodată care m-a făcut să mă simt ca acasă” (Alexandru Zob, actor colaborator), ”o provocare și un pariu pentru noi, pentru Teatrul Bacovia pe care sper din suflet să-l câștigăm” (Bogdan Matei, actor).

Avanpremiera spectacolului are loc sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 19, iar premiera, duminică de la aceeași oră, în Sala Mare a Teatrului Municipal Bacovia.

”Moara cu noroc” s-a bucurat de sprijin din partea societății Dedeman.

În deschiderea spectacolului, publicul este invitat cu mare drag, sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 17.00, în foaierul teatrului pentru a retrăi ”Crâmpeie de poveste”, povestea Theaterstock – International Arts Festival, crâmpeie redate prin fotografie semnată de Alin Leancă (fost jurnalist, sociolog la bază, care și-a găsit pasiunea pentru fotografie în perioada în care a lucrat în presă). Expoziția reprezintă și debutul ca artist fotograf pentru Alin, lucrările, în număr de 16 din care 11 surprinse la Theaterstock, putând fi admirate (și astfel povestea retrăită) timp de o lună.

Ne vedem la Teatru! 🙂

DESCHIDERE DE STAGIUNE

One thought on “Spre ”Moara cu noroc” prin ”Crâmpeie de poveste””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *