Cum au făcut cunoștință oamenii din țara fără destinație cu Frica și Curajul

– dedicată lui Sebi, 9 ani –

A fost odată ca niciodată o Țară numită Țara Curajului. Aici, toți locuitorii erau neînfricați, iar motivul pentru care era așa era foarte simplu: în acea țară, cu excepția locuitorilor ei, nu exista nimic. Aboslut nimic. Țara era doar un teren imens și gol, pe care ziua locuitorii mergeau fără direcție, iar noaptea obosiți de atâta fără direcție, cădeau alandala și adormeau. Pe cât erau de curajosi, așadar, pe atât de obosiți erau și nedumeriți de oboseala lor pentru faptul că, orcât și oriunde ar fi mers, ei nu ajung nicăieri.

Mai mult, locuitorii habar nu aveau că sunt curajoși și nici că locuiau în Țara Curajului. Acest nume, de Țara Curajului, l-a pus, de fapt, un Doctor. Doctorul, nu știe nimeni nici de unde, nici cum, a poposit într-o zi în acea țară, iar tot ce a putut vedea era o mulțime de bezmetici pe un teren gol, umblând care încotro, fără nici o direcție. Ochii locuitorilor aveau cearcăne mari, frunțile lor erau pline de stropi de sudoare, gâfâiau și oftau întruna.

Doctorul a dat ”Bună ziua!”, și-a scos trusa medicală și le-a spus locuitorilor: – Vă văd foarte obosiți, cu toate acestea sunt impresionat de curajul vostru de a merge întruna nicăieri. Aș vrea să vă ascult inima și să vă fac analizele! Ați putea, deci, să veniți la mine.

Uimiți, locuitorii Țării Curajului și-au găsit astfel prima destinație. Când Doctorul și-a scos însă Stetoscopul, Seringa și Acele, locuitorii au simțit ceva ciudat, un fel de transpirație și un ghem în stomac și au aflat astfel, pentru prima oară ce este frica. Frica de Doctor.

Dar, pentru că Doctorul s-a ascultat mai întîi pe el și le-a dat și locuitorilor să îi asculte inima și pentru că Doctorul mai întâi s-a înțepat pe el și și-a luat sângele – iar când s-a înțepat, nu a plâns, ci a zâmbit – locuitorii au învățat nu doar ce este frica, ci și Curajul. Rând pe rând, s-au lăsat toți consultați de Doctor și au întins mâinile pentru înțepături și n-au plâns, ci au zâmbit, exact ca Doctorul.

-Gata!, a spus Doctorul după ce i-a consultat pe toți. Am făcut analizele și ele îmi arată că aveți o doză foarte ridicată de Curaj, iar a fi Curajos este Sănătos. Vă declar locuitori în Țara Curajului și vă recomand să nu mai mergeți aiurea, vă recomand să vă jucați, să faceți ceva util și să vă odihniți. Găsiți-vă, așadar, niște destinații!

Pentru a putea afla alte destinații, locuitorii aveau nevoie însă, să știe cum. Ei, dar asta este deja o altă poveste.© Camera cu Povești – Mădălina Rotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *