Uite-asa se face stirea…

Acum nu ca nu as fi putzin flatata de ceea ce mi s-a intamplat… Inainte de asta insa,sunt dezamagita. Nici macar furie nu o pot numi pentru ca, dezamagire a fost! Nu am fost niciodata de acord sa fac copy-paste, nici macar dupa un comunicat de presa ca apoi, sub el, sa ma semnez eu. Cu atat mai mult nu as face asta unor colegi de-ai mei. Sa le iau adica articolul si sa ma semnez intr-un alt ziar, ca apartinandu-mi…

Ieri mi-a aparut un material la ziarul la care lucrez. Astazi, am avut “surpriza” sa descopar o copie aproape identica a articolului meu, intr-un alt ziar. De data asta central. Intamplator (sau nu) la unul la care sunt abonata prin e-mail…

Copy from:

http://www.ziaruldebacau.ro/index.php?articol=27118

Paste to:

http://www.gandul.info/societatea/peste-o-mie-de-barbati-vor-concediu-de-paternitate.html?3932;2376779

SAU:

Ziarul de Bacau / Social

Tot mai multi barbati in postura de mamici
De Madalina Rotaru, 11.02.2008

Comenteaza Articolul Trimite Articolul Tipareste Articolul

De la an la an, numarul barbatilor din Bacau care solicita indemnizatie pentru cresterea copilului pina la 2 ani, respectiv 3 in cazul copilului cu handicap, este tot mai mare.

 

De la inceputul lui 2008, la Directia de Munca si Protectie Sociala Bacau s-au prezentat numerosi tatici pentru depunerea documentatiei in vederea obtinerii indemnizatiei de crestere a copilului. Asa se face ca, in prezent, din totalul de 5235 de persoane beneficiare de acest drept, 1124 (21,5%) sint barbati.
Totodata se inregistreaza cresterea ponderii persoanelor de sex masculin care solicita reintoarcerea la lucru, prin stimulent.
De acest drept, urmare a intreruperii perioadei de concediu de materninate, beneficiaza la aceasta ora, 506 bacauani: 284 femei si 222 (44%) barbati.
“Majoritatea celor care renunta la indemnizatie in favoarea stimulentului sint persoane care, fie ocupa posturi de conducere sau au salarii foarte mari, fie nu au venituri extraordinare, dar se tem sa nu-si piarda locul de munca” a declarat Gheorghe Apostu, directorul executiv al Directiei de Munca si Protectie Sociala Bacau. (Madalina ROTARU)

SI:Ziarul GANDUL:

Bacau, Judetul taticilor grijulii

Peste o mie de barbati vor concediu de paternitate
12 FEBRUARIE 2008

0 foto 0 audio 0 video 0 alte fisiere

Numarul barbatilor care solicita indemnizatie pentru cresterea copilului de pâna la doi sau trei ani (în cazul copiilor cu handicap) este din ce în ce mai mare, potrivit reprezentantilor Directiei de Munca si Protectie Sociala Bacau. Astfel, din totalul de 5.235 de persoane care beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului, 1.124 (21,5%) sunt barbati. Totodata, se înregistreaza cresterea ponderii persoanelor de sex masculin care solicita reîntoarcerea la lucru, prin stimulent.

De acest drept, ca urmare a întreruperii perioadei de concediu de crestere a copilului, beneficiaza în prezent un numar de 506 bacauani: 284 femei si 222 (44%) barbati. „Majoritatea celor care renunta la indemnizatie în favoarea stimulentului sunt persoane care fie ocupa posturi de conducere sau au salarii foarte mari, fie nu au venituri extraordinare, dar se tem sa nu-si piarda locul de munca”, a declarat, corespondentului Mediafax, Gheorghe Apostu, directorul executiv al Directiei de Munca si Protectie Sociala Bacau.

 

7 thoughts on “Uite-asa se face stirea…”

 1. din pacate se poarta plagiatul, river… nu fi dezamagita… jurnalistii din romania nu mai stiu sa faca cu adevarat o stire, in schimb e foarte foarte la indemana sa dai un simplu copy paste si sa-ti asumi “opera” altora ca fiind a ta. Ai putea sa-i scrii “autorului” sa aiba bunul simt macar sa publice sursa…insa e inutil si tarziu. ziarul a iesit deja…

 2. Ai doua optiuni. Ori sa faci un caz mare din asta, fapta e evidenta, ori sa te amuzi si sa te gandesti ca pana la urma un articol prost sau inutil nu era plagiat.
  Hai pa 🙂

 3. foarte urat din partea lor ca te-au plagiat….asa sunt unii din Romania lipsiti de originalitate….
  ar trebui sa iti ceri drepturile de autor!
  nu merita sa lasi situatia asa!
  multa bafta in continuare!

 4. multumesc pentru sustinere, luna… din pacate, din cate stiu eu cel putin (dar am sa cercetez problema) e foarte greu de demonstrat ca este plagiat, daca o virgula a fost schimbta in text… stiu e evident, dar asta este.

  in plus, deocamdata, din acelasi motiv pentru care nu dau copy-paste dupa un articol al unui coleg, nu-l dau nici in judecata…. nu vreau sa ramana insa nici asa, astfel incat, ori de cate ori mi se va intampla asta voi semnala 🙂

 5. foarte bine faci river…si eu sunt impotriva acestor actiuni…intr-un fel e bine ca nu te consumi si mai mult…si intradevar e greu de demonstrat…
  dar asta e ….Esti atat de buna incat unii au inceput sa te copieze:) vb lui christi
  fii in continuare ceea ce esti si vei fi fericita!
  originala, naturala si implinita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *