Provocare cu… vernisaj pentru minți deschise: Un spectacol într-o fotografie!

gala

Cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice ”Gala Star”, eveniment ce va avea loc în perioada 24 – 28 aprilie 2015, în Bacău, se anunță deja cu multe (frumoase) surprize. Fiind vorba despre o ediție aniversară, nici nu se putea altfel, iar ceea ce pe mine personal mă încântă grozav este tendința de transformare a acestui eveniment într-un adevărat spectacol al Artei în general, nu doar al artei teatrale.

Iată, așadar, surpriza din 2015: “Foto STAR – Un spectacol într-o fotografie”, o nouă secțiune în concurs, proiect dedicat pasionaților nu doar de teatru, ci și de fotografie. ”Eşti pasionat de fotografie? Te invităm să pui acest talent în sprijinul artei şi al valorilor culturale din oraşul tău. Alătură-te proiectului Foto STAR – Un spectacol într-o fotografie şi poţi să devii un cronicar în imagini al spectacolelor de teatru băcăuane, un arhivar al emoţiilor care se nasc în întâlnirea artistică dintre actori şi public”, au comunicat reprezentanții Teatrului Municipal ”Bacovia”, instituția organizatoare a Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice ”Gala Star”.

Concursul ”Fotostar” se derulează în două etape, până pe 15 februarie cei interesați având timp să se mai înscrie, iar detalii în acest sens se găsesc aici.

Cele mai expresive fotografii, care vor exprima cel mai fidel energia şi mesajul spectacolelor surprinse de camera foto, vor fi selectate pentru expoziţia „Foto STAR – Un spectacol într-o fotografie”, care va avea vernisajul vineri, 24 aprilie 2015, la Teatrul Municipal “Bacovia”, în deschiderea celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Gala STAR”, la care sunt invitaţi oameni de cultură, specialişti în artele spectacolului, din ţară şi din străinătate.

Expoziţia va fi itinerată, până la finalul stagiunii 2014 – 2015 a Teatrului Municipal „Bacovia”, în alte două locaţii: Gara Bacău şi Universitatea „Vasile Alecsandri” – Facultatea de Litere

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *