Păcală urcă, duminică, în premieră la Teatrul ”Bacovia”

From Evadarile noastre muzicale

Șase actori ai secției Dramă de la Teatrul Municipal ”Bacovia” vor îmbrăca, duminică, 8 februarie 2015, haine croite din umor specific lumii satului de altădată – dar nu numai, am aflat – în cadrul spectacolului premieră ”Când ai o soacră avară, stă ca dracu pe comoară”, o adaptare de Radu Bogdan Ghelu, în regia și scenografia acestuia, după ”Păcăliada”, comedie în versuri scrisă de Ion Ghelu Destlenica.

O provocare pentru publicul băcăuan care, ”sperăm să fie o bucurie, o sărbătoare pentru teatru și comunitate”, după cum a spus Laura Huiban, PR Teatrul ”Bacovia”, o provocare pentru actorii înșiși, precum și pentru regizor, o speranță, totodată, de chiar revigorare financiară a unei instituții de stat care ”produce din ceea ce încasează”.

Corina Goranda, personajul Pachița

Spectacolul în sine nu e realizat chiar într-o notă clasică, iar umorul este foarte actual. Nimic nu e învechit. Eu sunt mai mult ca alte dăți emoționată în legătură cu acest spectacol, pentru că, prin text, are legătură cu Ion Ghelu Destelnica, profesorul și omul căruia îi datorez cei 29 de ani în acest teatru

Florina Găzdaru, personajul Codina.

Jucăm acest spectacol cu o mare plăcere pentru că, în realizarea lui, ne-am jucat, la propriu, cu un text savuros și ofertant, ne-am jucat noi între noi, am râs mult, iar asta ne-a prins foarte bine. Spectacolul o să placă, nu are cum să nu placă!

.

Daniela Vrînceanu, personajul Floarea

Cred că umorul popular va prinde foarte bine, textul este excepțional

Ștefan Alexiu, personajul Tănase

Mi-a plăcut mult textul. Eu zic că o să ne distrăm foarte bine

Ștefan Ionescu, personajul Titirez

Am avut bucuria de a întâlni primul regizor care să ne lase să facem toate prostiile pe scenă!

Dumitru Rusu, personajul Păcală

Curiozitatea mea la acest spectacol este cum o să fie el preluat de spectatorii tineri, pentru că este vorba despre lumea satului, iar noi ne-am îndepărtat de sat. Eu însumi nu știu mare lucru despre sat, sunt orășean get-beget, am reușit însă, cu acest spectacol, să aflu despre umorul de la sat care nu este total diferit de cel de la oraș, doar că este mult mai… fâșneț

Spectacolul a cărui premieră se joacă pe 8 februarie 2015, pe scena Teatrului Municipal ”Bacovia” de la orele 18, a mai fost jucat, în aproximativ aceeași formulă, în 1997, ca spectacol aniversar, într-o unică reprezentație, pe scena Filarmonicii ”Mihail Jora” din Bacău. El este, totdată, parte dintr-un proiect mai nou al Teatrului Municipal ”Bacovia” având ca obiectiv de lungă durată promovarea valorilor autohtone, prin punerea în scenă de piese scrie de autori locali.

Radu Bogdan Ghelu, regizor

Spectacolul acesta reprezintă 60 și ceva de minute de tinerețe, pentru că, râsul întinerește

One thought on “Păcală urcă, duminică, în premieră la Teatrul ”Bacovia””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *