Curățenia Bacăului, scoasă la concurs. Mie îmi place!

From Diverse

Marți, 17 februarie, la sala de conferințe a pensiunii Studio din Bacău, consilierul local Ilie Bîrzu și-a prezentat raportul de activitate pe 2014, venind însă, mai mult decât cu atât în fața cetățenilor, cu propuneri de proiecte îndrăznețe pentru comunitate, în 2015.

Unul dintre ele este – a susținut Bîrzu – ”Bacăul curat”, proiect care ar presupune inițierea și susținerea financiară din partea autorităților locale a unui concurs legat de menținerea curățeniei și cosmetizarea orașului de către cetățeni prin implicarea Asociațiilor de Proprietari. Proiectul, a mărturisit consilierul local, se aplică cu succes în alte orașe, motiv pentru care ar putea fi implementat și la noi.

Concursul ar presupune stimularea cetățenilor la implicarea în acțiuni de salubrizare și menținere a curățeniei în oraș, pe zone, sub coordonarea asociațiilor de proprietari, după perioada de concurs, asociația care se dovedește a fi cea mai implicată urmând să primească drept premiu o sumă de bani care să aibă destinație exclusiv, tot înfrumusețarea orașului. Prin punerea în practică, în zona respectivă, a unor idei venite de la cetățeni precum: amenajarea unui spațiu verde, a unui loc de joacă etc.

Proiectul, alături de altele, urmează să fie adus de către Ilie Bîrzu în atenția Consiliului Local Bacău, respectiv să fie supus dezbaterii publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *