Asociația Lumina, o nouă etapă în îngrijirea paliativă

From Muzele sustin!

O nouă etapă, cea de-a treia, din cadrul proiectului ,,Îngrijiri paliative-măsuri integrate pentru incluziune socială” derulat de Asociația Lumina în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, a demarat zilele trecute cu succes.

Prima etapă a proiectului a însemnat participarea a sute de lucrători în asistență socială din toată țara, la sesiuni de formare în domeniul îngrijirilor paliative oferite de echipa de implementare a proiectului, iar a doua etapă, cea de job – shadowing a presupus revenirea acestor lucrători în Bacău, pentru a trece ușor de la stadiul de teorie la cel de practică concretizat în vizite în centre cu specific în care se oferă îngrijirea paliativă.

În cea de-a treia etapă, demarată de curând, ”după participarea la training şi job-shadowing, fiecare participant a primit un mentor, cel din urmă având rolul de a-l sprijini pe cel dintâi, mai departe, în implementarea, în activitatea lui curentă, a metodologiei de asistare a beneficiarilor care au nevoie de îngrijiri paliative şi a informaţiilor acumulate la programul de training şi job-shadowing”, au explicat reprezentanții Asociației Lumina din Bacău.

Echipa de implementare a proiectului a efectuat, astfel, deplasări în județele Prahova, Suceava, Iaşi şi Bacău, pentru a urmări modul în care specialiştii implicaţi se folosesc și aplică informațiile primite în primele două etape ale proiectului, în îngrijirea paliativă. ”Concluzia? Nu e rău deloc!”, au remarcat reprezentanții Asociației Lumina.

Proiectul ,,Îngrijiri paliative- măsuri integrate pentru incluziune socială”, implementat de către Asociaţia Lumina în parteneriat cu Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău, se derulează în perioada martie 2015- aprilie 2016 şi este finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

One thought on “Asociația Lumina, o nouă etapă în îngrijirea paliativă”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *