Lumina duce lumina îngrijirilor paliative în afara județului

Apropierea sărbătorilor de iarnă înseamnă pentru echipa de la Asociația Lumina Bacau nu doar preocuparea permanentă față de viața copiilor din Centrul de Zi sau tinerii de la Comănești. Înseamnă, mai mult de atît, perseverență și conștiinciozitate în ducerea la îndeplinire a oricărui lucru început. Zilele acestea, echipa asociației și-a continuat cu aceeași dedicare activitatea în cadrul proiectului ,,Îngrijiri paliative- măsuri integrate pentru incluziune socială”, implementat de către Asociaţie în parteneriat cu Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău.

sibiu (Lumina, coaching la Sibiu)

Demarată recent, a treia etapă, cea de COACHING în cadrul proiectului, continuă în luna decembrie prin deplasarea echipei Lumina spre locurile de muncă ale fiecărui participant care a parcurs primele două etape, cele de training și job-shadowing.

”Dupa participarea la training şi job-shadowing, fiecare participant primește un mentor din echipa de formatori a Asociaţiei Lumina, care merge în vizită la locul de muncă al participanţilor pentru a vedea cum aceştia aplică informaţiile primite in programul initial de formare”, ne-a spus Mara Matei reprezentant Asociația Lumina.

Ecourile sunt, ne-au spus reprezentanții echipei, foarte bune! Nu se putea altfel! 🙂

Proiectul ,,Îngrijiri paliative- măsuri integrate pentru incluziune socială”, început în martie 2015, se încheie în aprilie 2016, scopul cred eu – urmărind aproape pas cu pas ceea ce s-a întâmplat – urmând să fie atins: creşterea gradului de acces la îngrijiri paliative a copiilor şi tinerilor, care fac parte din grupuri vulnerabile la excluziune economică şi socială din județele, Bacău, Roman și Vaslui.

Valoarea proiectului este 758.908,66 lei, din care 683.017,79 lei finanţare prin programul RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială şi 75.890,87 lei cofinanţare din partea Asociaţiei Lumina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *