Sărbătorim 20 de ani cu Betania

From Parteneriate cu Muze Colorate

Una dintre cele mai frumoase echipe din sectorul ONG băcăuan, ASOCIAȚIA BETANIA, aniversează, în aceste zile, 20 de ani de existență. Când spun una dintre cele mai frumoase echipe, o spun cu toată sinceritatea, derulând în minte (și inimă) momentele unice pe care întâlnirile mele cu această echipă mi le-au creat. Betania nu înseamnă doar județul Bacău, înseamnă cu mult peste și nu înseamnă doar servicii în sprijinul copiilor cu autism și al familiilor lor din Bacău, ci și din județul Neamț și alte județe din Moldova, înseamnă nu doar Centrul de Integrare a Tinerilor ieșiți din sistemul de protecție social din Bacău și București, înseamnă nu doar Servicii de Recuperare Hidrokinetoterapeutică și Logopedică și nici doar Centrul Multifuncțional pentru tineri cu dizabilități sau Centrul de Consiliere, Informare şi Sprijin pentru familii aflate în situaţii de criză ori Proiectul ”Ajutoare financiare de urgență”, ci înseamnă investiții reale în sănătate, în învățământ, în economie, cultură. Asociația Betania înseamnă SUFLET și un exemplu de moralitate, fair-play și implicare reală, dincolo de orice interese cu excepția intereselor comunitare.

Am cunoscut echipa de la Asociația Betania din Bacău în ziua în care am decis, culmea, să părăsesc domeniul asistenței sociale pentru a mă dedica jurnalismului. De atunci, să tot fie de prin 2006, continui să fiu alături de Betania cu toată credința și convingerea că asociația reprezintă una dintre puținele frumoase realități ale Bacăului…

Dacă până astăzi n-ați știut și n-ați auzit de Asociația Betania, vă invit să o cunoașteți. Dacă știți, vă invit să sărbătorim împreună cu echipa și beneficiarii Betania, cei 20 de ani de frumoasă realitate a Bacăului! Pe 5 iunie 2015, adică vineri, între orele 10 – 16, Asociația Betania din Bacău își deschide porțile din str. Nordului nr.19 bis, Bacău, tuturor celor care vor să-i fie alături.

Înfiinţată în 1995, Asociaţia Betania este o organizaţie umanitară de sprijinire a tuturor categoriilor defavorizate ale comunitãtii. Misiunea sa este realizată prin derularea de proiecte sociale, medicale şi educative. Prin intermediul organizației, Olanda și România și-au dat mâna pentru a oferi servicii sociale de înaltă calitate unor categorii defavorizate care au nevoie de susținere și ajutor.
Asociaţia Betania este prima organizaţie de utilitate publică din Bacău, recunoscută ca atare de Guvernul României din anul 2004.

Două dintre poveștile preferate pe care le-am trăit cu Betania le-am scris aici și aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *